بلاگ

آشنایی با تابلو برق فشار قوی | ویژگی ها + خرید

تابلو برق فشاز قوی

تابلو برق فشار قوی و موارد کاربرد آن

 آشنایی با تابلو برق فشار قوی : همان طور که می دانید تابلو برق ها وسیله ای برای کنترل، تنظیم، حفاظت و پایش یک سیستم الکتریکی می باشند که به انواع مختلفی تقسیم می شوند. از جمله این دسته بندی ها می توان به تابلو های فشار قوی اشاره کرد.

این تابلو ها برای سیستم هایی که ولتاژی بالاتر از 36 کیلو وات دارند مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به این که میزان ولتاژ بالا می باشد قوس کلید زنی نیز  بالا خواهد بود.

 بنابراین لازم است از کلید های مخصوصی برای تابلو برق فشار قوی استفاده کرد. به همین منظور از یک مدار شکن ولتاژ بالا برای این تابلو ها استفاده می کنند که به طور مداوم روشن باقی می ماند و در صورت بروز خطا در سیستم وارد عمل می شود. معمولا برای این نوع تابلو ها از مدار شکن های روغنی و هوایی استفاده می کنند.

اگر بخواهیم در رابطه با کارکرد این نوع تابلو برق ها صحبت کنیم باید بگوییم تابلو های فشار قوی عمدتا وظیفه ی استفاده از CB های مخصوص و مطمئن برای ایجاد ایمنی در سیستم را دارند.

 در اتاق های کنترل معمولا از این نوع تابلو ها استفاده می کنند و کاربرد آن ها را می توان در این مورد نیز مشاهده کرد.

در نهایت به طور کلی باید گفت تابلو برق فشار قوی برای محافظت از وسایل الکتریکی در برابر نوسانات جریان و ولتاژ برق، شوک های الکتریکی، پست های افزایش دهنده، پست های کاهش دهنده و پست های سوئیچ کننده مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی تابلو برق فشار قوی

اگر بخواهیم به ویژگی ها و مزایای تابلو برق فشارقوی اشاره کنیم می توانیم به مقاوم بودن این تابلو ها به دلیل کم بودن مرکزیت تکیه گاه بخش های مختلف و ابزار آلات موجود در تابلو اشاره کرد.

هم چنین از این تابلو ها می توان در مناطقی که میزان آلودگی بالا باشد و رطوبت هوا وجود داشته باشد استفاده کرد. در مناطقی که ارتفاع برای نصب تابلو برق بالا باشد بهتر است از تابلو های فشار قوی استفاده کرد.

 معمولا خرابی در این نوع تابلو برق ها دیده نمی شود و حتی اگر خرابی هم وجود داشته باشد با تعمیرات سطح پایین می توان آن به حالت اول برگرداند به همین دلیل می توان گفت هزینه تعمیر و نگه داری این تابلو ها پایین می باشد.

تفاوت تابلو برق های فشارقوی و فشار ضعیف

همان طور که از نام این دو نوع تابلو برق بر می آید مهم ترین تفاوتی که می توان برای آن ها قائل شد میزان ولتاژ قابل تحمل می باشد.

همان طور که گفته شد میزان ولتاژ قابل تحمل برای تابلو برق فشارقوی 36 کیلو وات و بالاتر از آن می باشد اما این میزان برای تابلو های فشار ضعیف به کمتر از 1000 وات می رسد.

بدنه ی تابلو برق ها از دیگر مواردی که با توجه به نوعی که دارد متفاوت می باشد. با توجه به این که از تابلو های فشارقوی در محیط های سخت تر استفاده می کنند لازم است برای ساخت آن از مواد مقاوم تری مانند چدن استفاده کرد. اما برای ساخت بدنه تابلو های فشار ضعیف عمدتا از پلاستیک استفاده می کنند و نمی توان مقاومت بالایی را برای آن در نظر گرفت.

از دیگر موارد قابل ذکر در حوزه تفاوت با تابلو برق فشار ضعیف که می توان به آن اشاره کرد، ساختار و تجهیزات موجود در هر یک از تابلو های برق می باشد. با توجه به این که نوع کاربرد و محل استفاده از تابلو برق ها متفاوت می باشد لازم است تا از تجهیزاتی متفاوت برای هر یک استفاده کرد تا متناسب با نوع عملکردی که دارند طراحی شوند. 

البته ذکر این نکته ضروری است که اساس کار همه ی تابلو های برق یکسان می باشد و تجهیزات اصلی آن تقریبا یکسان می باشد اما در جزئیات تفاوت هایی وجود دارد.

خرید تابلو برق فشار قوی

امیدواریم مطلب معرفی تابلو برق فشار قوی برای شما مطلب مفیدی بوده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال و نظری برای ما کامنت بگذارید تا کارشناسان نیرو ترانس در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *