ساخت تابلو برق


در این مقاله درباره نحوه ساخت تابلو برق صحبت خواهد شد.

همراه نیرو ترانس باشید.


تابلو برق صنعتی و تابلو برق سنتی مجموعه‌ای از لوازمی است ﻛﻪ ﺑﺮاي تنظیم و ﺗﻮزﻳﻊ اﻧﺮژي اﻟﻜﺘﺮﻳﻜﻲ و محافظت از دستگاه‌ها کاربرد دارد و در یک محیط مناسب نصب می‌شود. احتیاجی نیست تابلو را حتماً در یک محیط بسته فلزی بدانیم بساکِ محیط بسته فلزی، نمونه‌ای از تابلو حساب می‌شود. در طراحی و ساخت تابلو برق باید به اصول اولیه در قسمت‌های ورودی، خروجی و کنتور تابلو برق توجه شود که در این جهت باید به مکان نصب کلیدهای مینیاتوری، خازن‌ها، ترانس جریان CT، کلید خودکار، کنتورها و … بر اساس دستورالعمل دقت شود. تابلو برق صنعتی نیز یکی از انواع تابلو برق‌های پر استفاده است.

مراحل ساخت تابلو برق

مراحل ساخت تابلو برق

به‌حالت کلی یک تابلو برق صنعتی در کارگاه ساخت تابلو برق در طول 5مرحله از ایده ابتدایی به محصول پایانی تبدیل می‌شود.

🔶این مرحله‌ها به ترتیب عبارت‌اند از:

✅آماده‌سازی و طراحی نقشه جانمایی (layout) و ایزومتریک (cubicle):

بعد از گفت‌وگوهای اولیه و آماده کردن پیش‌نویس قرارداد، نماینده شرکت سازنده‌ی تابلو برق، مکان پروژه‌ی کارفرما را خواهد دید. بعد با ارائه اطلاعات به واحد مهندسی و طراحی، در صورت موافقت روی کلیات پروژه و بستن قرارداد، کار نقشه‌کشی شروع می‌شود

✅برش‌کاری، جوشکاری، سوراخ و کم‌کاری بدنه

در این مرحله بر طبق نقشه ارائه‌شده از طریق واحد مهندسی و طراحی، گروه تولید شروع به برش‌کاری و ساخت با فولاد ضدزنگ برای بدنه تابلو برق می‌کنند. قطر فولاد در این خصوص به‌صورت رایج میان 1.5 الی 2.5 میلی‌متر است. اختلاف در این رقم به نوع استفاده و محل کاربرد دستگاه بستگی دارد. کاره‌ای ابتدایی روی فولاد باید با دستگاه‌های حساس و با دقت انجام شود. این حساسیت و دقت باعث ضمانت بدنه تابلو و کیفیت شاسی برق می‌شود.

✅رنگ‌کاری بدنه 

بعد از آماده شدن بدنه، در ادامه روند ساخت تابلو برق، کارگران در طول چند مرحله شروع به پولیش و رنگ‌کاری بدنه می‌کنند. برای دسترسی به کیفیت ایده آل، از انواع رنگ‌های پوششی الکترواستاتیک استفاده می‌شود.

🔶این کار در چهار مرحله انجام می‌شود:

✔️چربی زدایی: توسط محلول‌های شیمیایی سطح فولاد را از هر نوع چربی که کیفیت رنگ را تحت تأثیر قرار دهد پاک می‌شود.

✔️زنگ‌زدایی: از طریق سمباده یا فرزکاری، هر نوع زنگ موجود روی ورق پاک‌سازی می‌شود. درصورتی‌که حجم زنگ‌زدگی زیاد باشد، می‌توان به مقدار کنترل‌شده‌ای از اسیدسولفوریک استفاده کرد.

✔️فسفاته کاری : مرحله سوم از پروسه رنگ‌کاری در ساخت تابلو برق، به کار فسفاته کاری تعلق دارد. این کار باعث کم شدن احتمال زنگ‌زدگی در سطح فلز می‌شود.

✔️عایق‌کاری: در انتهای مراحل رنگ‌کاری بدنه تابلو برق، عایق‌کاری انجام می‌گیرد.

مونتاژ بدنه تابلو برق

بعد از خشک شدن رنگ بدنه، کارگران شروع به متصل کردن بدنه و جاسازی قطعات گوناگون نگهدارنده در آن می‌کنند. با این هدف که دستگاه آماده قرارگیری تجهیزات الکتریکی در محل مناسب داخل آن شود.

آزمودن و کنترل کیفیت

بعد از اتمام پروسه ساخت تابلو برق، کارشناسان نظارت کیفیت با پروتکل‌های تعریف‌شده شروع به آزمایش دستگاه می‌کنند. این آزمایش‌ها حاوی بازرسی ظاهری تابلو برق و انجام آزمایش‌های درون کارخانه است. اگر نتیجه بازرسی‌ها بیانگر صحت و درستی کار تولید و مونتاژ باشد، دستگاه برای تحویل و بسته‌بندی به واحد مربوطه ارسال می‌گردد.

نکات مهم در ساخت تابلو برق

نکاتی که باید در ساخت تابلو برق در نظر گرفته شوند

🟢در ساخت تابلو برق در نظر گرفتن وضعیت محیطی مانند رطوبت و دما، ارتفاع از سطح دریا و استقامت در مقابل آب و صدمه اجسام خارجی، بازرسی آلاینده‌ها و تنش‌های مکانیکی و فشارها، احتمال صدمه از سمت حیوانات جونده و یا  نیز گیاهان اطراف، اثر امواج الکترومغناطیسی و نیز الکترواستاتیکی، نور مستقیم و همین‌طور باد و غیره بسیار مهم است.

🟢مکان نصب تابلو: محیط آزاد و محیط بسته.

🟢نوع تابلو: کنترل و یا تقسیم، توزیع.

🟢وضعیت دسترسی به تجهیزات و لوازم تابلو برق مانند: محل ورود و خروج کابل‌ها، دیواری یا ایستاده، درب دسترسی به تجهیزات داخل تابلو

🟢جابه‌جایی و نصب تابلو برق، بازرسی امکانات موجود برای ساخت.

🟢توجه به وضعیت مصرف‌کننده مانند مقدار و نوع توان مصرفی، تعداد، مقدار فازها و نحوه متصل کردن آن‌ها به شبکه، تجهیزات محافظتی مورداحتیاج، درجه حرارت فضا و داخل تابلو، ضریب‌های هم‌جواری کابل‌ها و همچنین ضریب هم‌زمانی بارها.

🟢بررسی اقتصادی طرح پیشنهادی: همه لوازم و تجهیزات باید بر اساس استانداردهایی مانند IEC  انتخاب شوند. در انتخاب لوازم باید آسانی نصب، تعمیر و نگهداری، سرویس، آن‌ها مورد دقت قرار گیرد.

🟢با استفاده از بست‌های خاص یا پیچ باید همه هادی‌ها به ترمینال‌های تجهیزات متصل شوند.

🟢مسافت مصرف‌کننده از تابلو در انتخاب سطح مقطع کابل مهم است.

🟢هر ترمینال مختص متصل کردن یک هادی است و توجه کنیم که هادی‌ها مقاوم بسته‌شده باشند.

🟢روشنایی درون تابلو برق می‌بایست از طریق یک حباب محافظ دار با لامپ ۱۰۰ وات که کلید آن به حالت میکرو سوئیچ به درب تابلو متصل است تأمین شود. لامپ هم باید به صورتی نصب شود که نور آن کاملاً داخل تابلو را روشن کند.

🟢هر تابلو باید حاوی یک پلاک که در آن ویژگی‌های تابلو ذکرشده است، باشد. از جنس محکمی ساخته‌شده و همچنین در مکان ثابتی نصب شود. این پلاک باید دربردارنده این اطلاعات باشد: 🔹نام سازنده یا ویژگی‌های آن، 🔹شماره سریال، ولتاژ اسمی، 🔹جریان اسمی، 🔹فرکانس اسمی، 🔹سال ساخت 

نیرو ترانس

وسایل، لوازم و تجهیزات درون تابلو برق

🔶لوازمی که در درون تابلو برق نصب می‌شود و یک تابلو برق کامل را می‌سازد حاوی اقلام زیر است:

✅لوازم اندازه‌گیری مثل آمپرمتر، ولت‌متر، کسینوس فی متر، فرکانس متر، ولت- آمپرمتر، وات متر، دورشمار، ترانسفورماتور‌ جریان، فشارسنج و غیره، ساعت شمار.

✅وسایل محافظت و فرمان مثل فیوزهای چاقویی و فشنگی، کلیدهای خودکار حفاظت موتوری یا خط، کلیدهای مینیاتوری، کنتاکتورهای تجهیز شده به رله محافظ یا بدون رله محافظ، کلید گردان، کلید فیوز، رله‌ها و تایمرهای گوناگون، کلید فرمان آمپرمتر و ولت‌متر و غیره.

✅چراغ سیگنال، لوازم بصری و سمعی اعلام‌خطر و غیره.

✅شینه‌ها و مقره‌ها.

🔶تابلو برق فشار ضعیف استفاده‌ شده در تأسیسات برق ساختمان می‌بایست مجهز به یک وسیله محافظتی و یک کلید اصلی جداکننده به شرح زیر باشد:

✔️کلید اصلی جداکننده باید قابل وصل و قطع زیر بار بوده و جریان نامی آن دست‌کم یکسان با جریان نامی همه تابلو برق یا مصرف کل آن باشد.

✔️وسیله محافظتی تابلو برق باید دارای جریان نامی حداکثر یکسان با جریان نامی تابلو برق باشد. درصورتی‌که تابلو برق به‌ وسیله مدار اختصاصی تأمین می‌شود، وسیله حفاظتی مدار، در حالتی که جریان نامی آن از جریان نامی تابلو برق بیشتر نباشد، ممکن است وسیله حفاظتی تابلو برق هم حساب شود و احتیاجی به‌وسیله حفاظتی جدا نخواهد بود.


جهت اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید.☎️

021-33934449
021-33928151
09121036242
09121233540


✏️ پیشنهادات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

‫0/5 ‫(0 نظر)
ساخت تابلو برق
فهرست مطالب
Scroll To Top