وایرینگ تجهیزات الکتریکی یا سیم کشی داخلی تابلو برق صنعتی و تابلو برق سنتی امری بسیار مهم است که لازم است با دقت بسیار و حساسیت بالایی انجام شود و در هنگام اجرای آن باید که تمام اصول و استانداردها رعایت شود. در هنگام اجرای سیم کشی تابلو برق به ایمنی تابلو برق بسیار توجه کنید چرا که این سیم کشی، سیم کشی تجهیزات الکتریکی خواهد بود.
اگر سیم کشی را به دقت و اصولی انجام دهید به اندازه زیادی در عملکرد صحیح تجهیزات و طول عمر آنها موثر واقع خواهید شد. به عبارت سادهتر به منظور سیم کشی یا رد کردن آنها از باکسهای موجود در تابلو برق و تجهیزات برق لازم است که ی سری اطلاعات پایه داشته باشید. در حالت کلی در جهت سیم کشی کردن تابلو برق بایستی از سرکابل و سرسیمها استفاده شود. در واقع برخی از پرسها داخل سر سیمها و یا برخی دیگر روی شینهای مسی نصب میشوند که درنهایت سر و ته آنها را بههم پرس میکنند.
🔶گفتنی است که در سیم کشی کردن تابلو برقها لازم است که مراحل زیر طی شوند:
- حتما برش گردی ورودی و خروجی کابل برق انجام شود.
- جای قاب تابلو برق در آورده شود.
- حتما درب تابلو برق و اتصال بدنه به یکدیگر انجام شوند.
- متراژ زدن، برش درب و بدنه داکتهای برق
- نصب برچسب و علائم تابلو برق در قسمتهای بیرونی
- در نهایت تست تابلو برق
در ادامه این اصول و استانداردها را بیشتر بررسی خواهیم کرد. همراه نیرو ترانس باشید.📄
اصول سیم کشی تابلو برق
در واقع اصول سیم کشی یعنی که هر مرحله بر طبق استاندارد خاصی طی شود تا در آینده مشکلی پیش نیاید..
✅تمام اتصالات مخصوصا از سیمهایی که از شینه یا باسبار انشعاب گرفته میشوند، لازم است که به وسیله سر سیم مخصوص و توسط کابلشوها پرس میشوند و در نهایت توسط پیچ و مهرهها بههم متصل میشوند.
✅سیمهایی که برای ترانسفورماتورهای ولتاژ و یا برای PT استفاده میشوند، به علت این که حرارت زیاد، حداقل یک رنج بالاتر در نظر گرفته میشود. و اما برای ترانس جریان و یا برای CT، معمولا سیمهای 2/5 استفاده میشود.
✅لازم است که فضای داخل داکتها و یا فضای داخلی کانالها، به اندازه 1/3 خالی باشد.
✅سیمهایی که از بیرون داکتها عبور داده میشوند، اپن یا باز هستند، لازم است که آنها را فرم دهی کرد تا زمانی که گرم میشوند و یا تکان میخورند، با بدنه یا لوازم دیگر برخورد نکنند، و دچار اتصال نشوند.
✅باید همه مصارفی که درون تابلو برق هستند شامل فیوز باشند. برای مثال مصارفی همچون هیترها، سیگنالها، فنها و سایر وسایل
✅لازم است که تمام قسمتهایی که برق دارند و یا لخت هستند، عایق شوند. زمانی که عایق شوند از تماس آنها با بدنه جلوگیری میشود؛ برای مثال از محلهای کابلشو حتما از وارنیش حرارتی استفاده شود که کاملا عایق شوند.
✅به هیچ عنوان سیمهای افشان را به صورت 90 درجه یا تیز خم نکنید. سعی کنید این نوع سیمها را به صورت گرد خم کنید و یا این که در فاصلههای کوتاه آنها را به صورت S فرم دهید.
✅معمولا سیمها با رنگ بندیهای مختلف، از نظر ولتاژ از هم متمایز میشوند. برای مثال رنگهای مشکی، قرمز دارای 220 ولت هستند و یا این که دو رنگ سبز و یا آبی دارای ولتاژ 24 ولتا است.
پیشنهاد مطالعه👈🏻 : ساخت تابلو برق
رنگ بندی سیمهای مورد استفاده
همان گونه که قبلتر اشاره کردیم سیمها با رنگ بندیهای مختلف، از نظر ولتاژ از هم جدا میشوند. برای مثال رنگهای مشکی، قرمز دارای 220 ولت هستند و یا این که دو رنگ سبز و یا آبی دارای ولتاژ 24 ولت است. گفتنی است که سیمهایی به رنگ سیاه که در تابلو برقها استفاده میشوند به منظور انتقال جریان برق به پریزها و سوئیچها در تمام مدارها مورد استفاده قرار میگیرند.
البته سیمهای سیاه برای پایههای سوئیچ در مدارها هم مورد استفاده قرار میگیرند. و اما سیمهای قرمز نیز برای جریانهای 220 ولت استفاده میشوند، این سیمها هم در چند نوع پایه سوئیچ استفاده میشوند. سیمهایی با دو رنگ زرد و آبی حتما حامل جریان هستند اما برای سیم کشی پریزهای معمولی مورد استفاده قرار نمیگیرند. برای مثال سیمهای زرد را نورهای ساختمانی و پریزهایی که با سوئیچهای برق جفت شدهاند، مورد استفاده قرار میگیرند.
سیمهایی به رنگ سبز برای مشخص کردن کابلهای اتصال به زمین یک مدار برق استفاده میشوند؛ در واقع سیمهای سبز به عنوان محافظ مورد استفاده قرار میگیرند و فقط میتوان آنها را به سیمهای سبز متصل نمود. در بسیاری از موارد ممکن است که سیستم دچار مشکل شود، به همین دلیل ممکن است که سیم سبز رنگ برق دار باشد؛ جانب احتیاط را رعایت کنید. در حالت کلی لازم است که در استاندارد و اصول سیم کشی تابلو برق به رنگ بندی آنها دقت کنید و کاربرد هر رنگ را به صورت دقیق بدانید و آنها را به درستی مورد استفاده قرار دهید تا در آینده دچار مشکل نشوید.
جهت اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید.☎️
✏️ پیشنهادات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.