اتوبوستر را با نامهای مختلفی همچون “تنظیم کننده ولتاژ” و “استابلایزر” و یا “رگولاتور ولتاژ” هم میشناسند. لازم است بدانید که دستگاه استابلایزر به شکل سری بین دستگاههای مصرف کننده و برق شهری وجود دارند. زمانی دستگاه در سیستم برق قرار میگیرد، مصرف کنندگانی که به برق فیلتر شده احتیاج دارند. باید که تغذیه خود را از خروجی دستگاه ترانس تامین کنند. همچنین سیم نول شبکه شامل جریان های گردشی سیستم برق است و این جریانها به بار مصرفی منتقل می شود. توجه کنید که اگر سیستم برق شبکه دو فاز شود، هادی نول دارای ولتاژ خواهد شد. و اگر بار مصرفی به صورت مستقیم به نول شبکه متصل باشد، باعث میشود که ولتاژ بسیار بالایی به بار تحمیل شود و در این صورت سیستم آسیب خواهد دید. لازم است بدانید که اتوبوستر در یک سیستم توزیع برق در امتداد مسیر توزیع برق قرار می گیرد به صورتی که تمام مصرف کننده ها بدون توجه به به میزان باری که از خطوط کشیده می شود، ولتاژ ثابتی را دریافت می کنند.
با ورود به دستهبندی اتوبوستر میتوانید از محصولات ما و اطلاعاتی درباره این محصول بهرهمند شوبد.
مراحل نصب اتوبوستر
- در ابتدای کار لازم است بگوییم که نصب این دستگاه در خانه باید ایمنی و امنیت بسیار بالایی وجود داشته باشد به همین منظور تمام چراغ نشانگرها، سیم کشی خانه، سوئیچ ها، تعادل ولتاژ، دستگیره و … را مورد بررسی قرار دهید.
- پس از آن باید ترمینال ورودی ولتاژ را به برد سوئیچ متصل کنید و پس از آن یک فیوز مناسب را روی برد سوئیچ نصب نمایید. با انجام این کار از ایمنی الکتریکی اطمینان حاصل می شود.
- در هنگام نصب اتوبوستر منبع تغذیه تجهیزات مصرف برق را به ترمینال خروجی این ابزار متصل نمایید. فراموش نکنید که ولتاژ ورودی نامی وسایل و لوازم برقی باید با استابلایزر مطابقت داشته باشد، دقت کنید که آن ها را اشتباه متصل نکنید.
- در این قسمت از مراحل نصب باید سوئیچ دستگاه را روشن کنید تا چراغ نشانگر کارکند، پس از آن باید مقدار ولت متری که تعیین شده است نرمال باشد، این مورد را چک کنید. در صورتی که نرمال بود می توانید که سوئیچ منبع تغذیه تجهیزات مصرفی را روشن نمایید. البته اتوبوستر این قابلیت را دارد که ولتاژ را به صورت خودکار تنظیم کند.
- دقت کنید اگر تجهیزات برقی برای مدت زمان طولانی روشن بوده اند، حتما آن ها را خاموش کنید تا علاوه بر کاهش مصرف برق بتواند طول عمر اتوبوستر را افزایش دهید.
- دقت کنید ولتاژ استابلایزر نباید زیاد باشد. در واقع زمانی که ولتاژ به طور کلی پایین باشد ظرفیت خروجی نیز کاهش می باشبد. بنابراین لازم است که بار ولتاژ اتوبوستر را کم کنید.
- زمانی که وسایل برقی شما کولر گازی، پمپ های موتوری و یا یخچال باشد، در صورتی که جریان شروع دستگاه از جریان استابلایزر یا جریان فیوز بیش از حد نرمال باشد باید استابلایزری را انتخاب کنید که بیش از سه برابر ظرفیت داشته باشد. در غیر این صورت ولتاژ بالا موجب می شود که دستگاه شما دچار آسیب شود.
- سیمی که به استابلایزر متصل است باید سطح مقطع کافی داشته باشد یعنی از کاهش افت ولتاژ و یا گرم شدن جلوگیری کند. در واقع اگر استابلایزر ظرفیتی بیش از 2 kVA داشته باشد باید اتصال ترمینال را اتخاذ کرده و از سیم مسی واحد استفاده نمود. در حقیقت باید پیچ های ترمینال نصب شود در این حالت از گرم شدن اتصال جلوگیری کند.
- به منظور نصب این دستگاه ابتدا باید سوئیچ برق بار باید پس از اتصال همه سیم ها خاموش شود، پس از شدن ولتاژ خروجی نرمال، سوئیچ توان بار را روشن کنید.
- نصب دستگاه را به صورت افقی انجام دهید و از قرار دادن هرگونه وسیله ای روی دستگاه خودداری کنید.
- در هنگام نصب توجه داشته باشید که نباید هیچ گونه ضربه فیزیکی را به آن وارد کنید و به خوبی از آن محافظت کنید.
نحوه نصب اتوبوستر
اتوبوستر بر روی تیرها نصب و ساخته می شود .واحد های بزرگتر برای نصب روی تیر مناسب نیستند. و داخل پست ها یا روی سکو قرار می گیرند. تمام واحد ها کاملا خودکار و شامل تمام لوازم خواهد بود .درصورتی که از تنظیم کننده های نوع توزیع در یک محدوده تنظیم کاهشی استفاده شود. ظرفیت آنها را میتوان افزایش داد و وضعیت خط با نصب اتوبوستر ۱۶۰ آمپری با این بررسی که افت ولتاژ انتهای خط به حدود ۷۰۵درصد می رسد . به دلیل اینکه اتوبوس جریان زیادی میکشد باعث بالا رفتن جریان خط میشود .برای حل مسئله باید از خازن استفاده کنیم.
نکاتی که باید رعایت شود
در هنگام نصب این دستگاه از افراد مجرب و کاربلد استفاده کنید. برای بالا بردن ایمنی در هنگام نصب بهتر است که اتوبوستر را کنار فیوز مینیاتوری ورودی برق ساختمان متصل کنید. البته باید جایی نصب کنید که از تابش نور مستقیم آفتاب و یا مواد شیمیایی دور باشد و حتما جریان هوا وجود داشته باشد. مراحل نصب اتوبوستر در یک نگاه عبارت اند از:
» در ابتدای کار فیوز برق شهری را قطع کنید.
» دو شاخه دستگاه را به برق متصل کنید.
» شاخه ای که با علامت PH مشخص شده را به برق متصل نمایید.
» دستگاه مصرفی را به پریز های خروجی دستگاه استابلایزر متصل نمایید.
» فیوز اصلی را به برق شهری متصل کنید.
» کلید مینیاتوری دستگاه استابلایزر را حتما در وضعیت روشن یا ON قرار دهید.
حال دستگاه آماده بهره برداری می باشد و می توانید از آن به خوبی استفاده کنید.
جهت اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید.
021-33934449
021-33928151
09121036242
09121233540