نکاتی در هنگام نصب تابلو برق فشار ضعیف
نصب تابلو برق فشار ضعیف : برای اینکه نصبتابلو برق را توضیح دهیم باید تعریف خلاصه ایی از تابلو برق ارائه دهیم. اینکه تابلو برق چیست و به چند نوع تقسیم بندی میشود بسیار مهم است.
تابلو برق همانطور که از نامش پیداست با مسائل برقی و الکتریک در ارتباط است و در واقع برای سیم کشی و برق کشی ساختمان ها ضروری است.
تابلو برق تمام برق بیرونی و داخلی ساختمان را در خود جای دارد و تمامی برق و سیم و کابل های یک ساختمان به صورت مرتب و منظم داخل تابلو برق قرار می گیرند و باتوجه به کاربردی که دارد ار اهمیت بالایی برخوردار است.
در تابلو برق کلید های قطع جریان، فیوز و بریکرهای مدار وجود ددارند که تمامی برق و الکتیریسته ساختمان را کنترل می کند. معمولا تابلو برق ها را نزدیک و قابل دسترس نصب می کنند که در هنگام اضطراری بتوانیم جریان برق را قطع و یا وصل کنیم.
باید به این نکته اشاره کنیم که برای کار با برق و الکتریسیته حتما باید از یک فرد متخصص و کارشناس در این مورد کمک بگیرید چرا که یک اشتباه کوچک میتواند آخرین اشتباه باشد.
تابلو برق در واقع یک محظه است که تمامی سیم و کابل و تمام تجهیزات کل برقی یک ساختمان را کنترل می کند. تابلو برق از کلید ها و قطعاتی تشکیل شده است تا ولتاژ و یا وصل بودن برق را نمایش دهد. کاربرد دیگری که تابلو برق دارد این است که از وارد شدن شوک الکتریکی به افراد را جلوگیری می کند.
دسته بندی تابلو برق ها
تابلو های برق با توجه به قدرتی که دارند به 3 نوع تقسیم بندی میشوند، که عبارت اند از:
- تابلو برق فشار ضعیف LV
- تابلو برق فشار متوسطMV
- تابلو برق فشار قوی
برای نصبتابلو برق ها حتما باید از متخصص و افراد مجرب کمک بگیرید چرا که هر نصب اشتباه ، مشکلات زیادی در آینده برای افراد به وجود می آورد. تابلوهای برق فشار ضعیف تا سطح ولتاژ 1000V جریان متناوب AC و 1500V جریان مستقیم DC طراحی و ساخته میشوند.
دسته بندی تابلو برق فشار ضعیف بر اساس استاندارد IEC
- تابلو برق کارگاهی ACS
- تابلو برق توزیع واحد مسکونی DBO
- تابلو برق قدرت و کنترل PSC
- تابلو برق قدرت توزیع PENDA
- تابلو BTS
نصب و تنظیم تابلو برق فشار ضعیف
زمانی که افراد قصد تعمیرات و یا رفع یک عیب و مشکل را دارند باید تنظیم تابلو برق فشار ضعیف را بدانند. تابلو برق فشار ضعیف را میتوان به صورت ثابت نصب کرد.
در مرحله اول باید کابل را به پریزهای تابلو برق فشار ضعیف نصب کنیم و باید مراحل زیر را رعایت کنیم:
برای اتصال کابل به پریزهای تابلو از اتصالدهنده 5 شاخه سه فاز وسه شاخه تکفاز استفاده شده است.
در نوع 5 شاخه، تعداد 3 شاخه برای مسیر ً با حرف P مشخص سه فاز میباشد و یکی از شاخه ها برای اتصال سیم نول است که با حرف N مشخص شده است
اما بزرگترین شاخه مربوطه به اتصال زمین (ارت) است که با حرف E مشخص میشود
این اتصال دهنده در دو مدل توکار و روکار وجود دارد.
مدل تکفاز دارای سه شاخه بوده که بزرگترین شاخه آن برای اتصال زمین است.
راه اندازی تابلو برق فشار ضعیف
به منظور راه اندازی و نصب تابلو برق فشار ضعیف میتوانیم از دیوارها کمک بگیریم چرا که تابلو برق فشار ضعیف معمولا بر روی دیوار نصب میشوند.
تابلو برق ها از اجناس و متریال متفاوتی ساخته میشوند اما به صورت کلی به دو نوع روکار و توکار تقسیم بندی میشوند.
برای نصب و راه اندازی تابلو برق فشار ضعیف توکار بایستی دیوار را کنده و دور محفظه تابلو برق را با مصالح پر کرده و درادامه سیم ها و کابل ها را داخل آن تنظیم کرده و مرتب کرد.
معمولا برای راه اندازی تابلو برق فشار ضعیف تنها کافی است که محفظه را با پیچ به دیوار نصب کرد.
امیدواریم مطلب توضیح نصب تابلو برق فشار ضعیف برای شما مطلب مفید و کاربردی بوده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال و یا نظری برای ما کامنت بگذارید تا کارشناسان نیرو ترانس در اسرع وقت پاسخگوی شما باشند.