پست برق ​ را می‌توانیم یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین زیرساخت‌های الکترونیکی نام ببریم که می‌توان از آن برای تأمین مطمئن و مداوم برق استفاده کرد. با کمک پست برق می‌توان چراغ‌ها را روشن نگه داشته و جریان متناوبی در زندگی روزمره به وجود آورد. به‌طورکلی می‌توانیم بگوییم پست‌های برق نقش مهمی در توزیع برق داشته و می‌توانیم آنها را همانند مراکز عصبی معرفی کنیم که باعث تغییر و تنظیم سطوح و ولتاژ می‌شوند. پست‌های برق به جریان الکتریسیته این اجازه را می‌دهند که بادقت فراوان، از شبکه عبور کرده و به عبارتی در زندگی مدرن امروزی اهمیت ویژه‌ای دارند.

مکان مناسب برای پست برق

از جمله موضوعات مهمی که در مورد پست برق باید بدانید انتخاب یک مکان مناسب برای نصب این تجهیزات است. انتخاب یک مکان مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ برای مثال انتخاب یک زمین با مسافت کافی برای نصب این تجهیزات، رعایت فاصله ایمنی و لازم، توجه به استانداردهای لازم برای حفظ ایمنی الکتریکی و دسترسی راحت‌تر به دستگاه‌ها و تجهیزات بزرگ از جمله ترانسفورماتورها از مهم‌ترین موارد انتخاب مکان مناسب برای پست‌های برق است.

هنگام انتخاب مکان مناسب نیاز است تا به هزینه و قیمت زمین نیز توجه شود. علاوه بر این، در مکان‌های ساحلی و طوفانی نیاز است تا پست‌های برق را در مکانی با ساختار مرتفع نصب کنیم تا این تجهیزات نسبت به نوسانات هوایی و عناصر حساس، ایمن نگهداری شوند. موضوعی که تمامی مهندسان در مورد انتخاب مکان مناسب برای پست‌های برق باید در نظر داشته باشند این است که باید منطقه‌ای را انتخاب کنند که امکان توزیع و گسترش آن وجود داشته باشد.

علاوه بر این، موارد دیگری مانند زهکشی، اثرات ترافیک جاده و صدا نیز هنگام انتخاب مکان برای این تجهیزات باید رعایت شود. باید مکانی را برای انتخاب این تجهیزات انتخاب کنیم که از نفوذ رهگذران ایمن باشد و از افراد در مقابل آسیب‌های جدی مانند شوک الکتریکی یا قوس الکتریکی محافظت کند؛ همچنین این مکان‌ها باید از دسترسی افراد جهت ایجاد خرابکاری در امان بمانند.

تجهیزات پست برق

توجه داشته باشید اجرای پست برق‌کاری پیچیده و دشوار است و نیاز است تا در این مسیر از یک مهندس باتجربه و ماهر استفاده شود. در کنار اجرای این پست‌ها نیاز است تا از تجهیزات مناسب و استاندارد نیز استفاده شود؛ در ادامه مهم‌ترین اجزای اصلی یک پست برق را به شما معرفی می‌کنیم:

1. ترانس برق

2. ترانسفورماتور ابزار

3. صاعقه گیر

4. موج گیر

5. میله‌ها

6. قطع‌کننده مدار

7. رله

8. سوئیچینگ

برای پیشگیری از وجود هرگونه خطا و ایجاد آسیب‌ها و مشکلات مالی و جانی نیاز است تا مهندسین به‌خوبی برنامه‌ریزی کرده و اقدام به انتخاب اجزا و پشتیبانی صحیح و اصولی کنند. همچنین نیاز است تا این تجهیزات به‌صورت کاملاً درست و حساب شده در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

خرید پست برق

انواع پست برق

پس از اینکه آشنایی نسبی در مورد پست برق به دست آوردید و مهم‌ترین اجزای آن را شناختید، اکنون بهتر است با انواع پست برق نیز آشنا شوید. به‌طورکلی انواع این تجهیزات به شرح زیر هستند:

۱. پست انتقال

زمانی که ولتاژ ۲ خط شبیه هم باشند پست انتقال وظیفه دارد میان آنها اتصالی کارآمد و مناسب ایجاد کند، این نوع پست‌ها دارای دودسته ساده و پیچیده هستند.

۲. پست توزیع

وظیفه پست توزیع این است که توان را از یک پست انتقال بگیرد و آن را به سیستم‌های توزیع منتقل کند. از وظایف این پست ایزوله کردن شبکه توزیع است، این کار سبب کاهش درصد خطا می‌شود.

۳. پست نیروگاهی

وظیفه پست نیروگاهی تبدیل‌کردن ولتاژ خروجی از ژنراتور به یک سطح کابل انتقال است.

انواع پست برق فشار قوی

از نظر کاربردی انواع پست برق فشارقوی در ۳ دسته کلی به شرح زیر قرار دارد:

۱. پست‌های بالا برنده ولتاژ

در ولتاژ تولیدی ژنراتورها یکسری محدودیت‌هایی وجود دارد و به همین دلیل برای انتقال اقتصادی قدرت‌های زیاد نیاز است تا ولتاژ افزایش پیدا کند. به همین دلیل در نیروگاه‌های بزرگی که از مرکز مصرف دور هستند باید از پست‌هایی برای تبدیل ولتاژ به ولتاژهای بالاتر استفاده شود. به این پست‌ها که وظیفه دارند اقدام به افزایش ولتاژ تولیدی کنند، پست‌های بالا برنده ولتاژ می‌گویند.

۲. پست های توزیع (کاهنده ولتاژ)

ولتاژ انرژی الکتریکی که مصرف‌کنندگان استفاده می‌کنند باید در حد مطلوب کاهش پیدا کند، این کار از طریق پست‌های کاهنده یا پست‌های توزیع انجام می‌شود. توجه داشته باشید کاهش مقدار زیاد ولتاژ به مقدار بسیار کم اقتصادی نیست و بنابراین نیاز است تا این ولتاژها به‌صورت چندمرحله‌ای کاهش پیدا کند.

۳. پست های کلیدی

یکی دیگر از انواع پست برق فشار قوی را می‌توانیم پست‌های کلیدی معرفی کنیم. وظیفه این پست‌ها ارتباط خطوط مختلف شبکه به همدیگر بوده و هیچ‌گونه تبدیل ولتاژی ندارند.

انواع پست برق فشار قوی

کابل‌ رایج پست‌ فشار قوی

امروزه کابل‌های فشار قوی در پست‌های مختلف ایجاد شده‌اند که هر کدام کاربرد و استفاده مخصوص به خود را دارند؛ در ادامه انواع کابل‌های رایج در پست‌های فشار قوی را به شما معرفی می‌کنیم:

۱. کابل قدرت زره‌دار

این نوع کابل دارای غلافی از جنس PVC است و یک‌لایه محافظ از فلز فولاد یا گالوانیزه از آن در برابر آسیب‌های مکانیکی محافظت می‌کند. این کابل‌ها مقاومت مکانیکی بالایی داشته و از عمر طولانی نیز برخوردار هستند. همچنین قابل‌اطمینان بوده و از استحکام بالایی در مقابل مواد شیمیایی یا خوردگی برخوردار می‌باشند.

۲. کابل ۲۰ کیلوولت

این نوع کابل‌ها جزء کاربردی‌ترین کابل‌های فشار قوی هستند که از آنها برای انتقال جریان الکتریکی برای ولتاژ ۲۰ کیلو ولت استفاده می‌کنند. معمولاً این کابل‌ها از هادی‌های مختلف از جمله مس و آلومینیوم تولید می‌شود؛ علاوه بر این، کاربردهای مختلفی از جمله زیر زمین، هوایی و داخل ساختمان‌ها دارد.

۳. کابل سرب دار

برای تولید این نوع کابل‌ها در پست برق فشار قوی از سرب استفاده می‌کنند. این نوع کابل‌ها از ساختار مقاوم و محکمی برخوردار بوده و می‌تواند استحکام فراوانی در مقابل نیروهای مکانیکی، مواد خورنده، اشعه و حلال‌ها داشته باشند و معمولاً از این نوع کابل‌ها برای مکان‌هایی با دمای بسیار بالا استفاده می‌کنند.

۴. کابل قدرت زیردریایی

این نوع کابل‌های فشار قوی حساسیت زیادی داشته و از آنها برای انتقال سیگنال‌های مخابراتی و افزایش جریان الکتریسیته در زیر دریاها و اقیانوس‌ها استفاده می‌کنند.

۵. کابل قدرت هوایی

کابل‌هایی که در قسمت‌های مختلف شهرها و روستاها می‌بینید از نوع کابل قدرت هوایی هستند، این نوع کابل‌ها می‌توانند اقدام به انتقال جریان الکتریسیته با ولتاژ ۱ تا ۳۶ کیلو ولت کنند.

۶. کابل قدرت زمینی

این نوع کابل‌های رایج در پست برق فشار قوی معمولاً برای محیط‌های شلوغ مناسب است و می‌توان از آن برای انتقال جریان الکتریسیته با ولتاژهای ۱ تا ۱۱ کیلو ولت استفاده کرد. این کابل‌ها از استحکام بالایی در مقابل حشرات، آب و خاک برخوردار بوده و خطر برق‌گرفتگی آنها نیز کمتر است.

۷. کابل‌های قدرت سه‌فاز و تک‌فاز

کابل‌های قدرت سه‌فاز و تک‌فاز نیز جزء کابل‌های رایج در پست‌های فشار قوی هستند که مهندسان بر اساس جریان عبوری، ولتاژ، توان عبوری، راندمان و کاربرد محل می‌توانند از آن استفاده کنند.

۸. کابل قدرت روغنی

این کابل‌ها نیز جزء کابل‌های باکیفیت و مقاوم هستند که در دو نوع کلی عرضه شده و هر کدام از رشته‌های موجود در کابل‌های آن توسط کاغذ آغشته به روغن ایزوله می‌شوند. البته کناف‌هایی از جنس مس و پلاستیک در آنها وجود دارد که از ورود و خروج هوا به روغن جلوگیری می‌کنند.

۹. کابل قدرت گازی

از دیگر انواع پست برق فشار قوی می‌توانیم به کابل‌های قدرت گازی اشاره کنیم. برای ساخت این کابل‌ها از گازهایی با استاندارد خاص استفاده می‌کنند. این محصولات دارای سه دسته بوده و می‌توان در مکان‌های مختلف بر اساس نوع نیاز از آنها استفاده کرد.

۱۰. کابل قدرت معمولی

این نوع کابل‌ها نیز جزء کابل‌های فشار قوی تک‌رشته‌ای به‌حساب می‌آیند و می‌توانند ولتاژهای ۵۲، ۷۲.۵، ۱۲۳، ۱۷۲ و ۱۴۶ کیلو ولت را از خود عبور دهند.

فروشگاه نیرو ترانس نمایندگی رسمی کارخانه c1 الکتریک تولید کننده انواع ct و pt و یکی از مراجع اصلی فروش پست برق، تابلو برق صنعتی و … می‌باشد.

برای دریافت مشاوره تلفنی از کارشناسان به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.