در این مقاله درباره کاربرد ترانسفورماتور صحبت خواهد شد.
همراه نیرو ترانس باشید.
ترانسفورماتور یک دستگاه الکتریکی هست که جهت انتقال دادن قدرت از مداری به مدار دیگر و از راه القای الکترومغناطیسی استفاده میشود. انتقال قدرت بدون تغییر فرکانس همراه است.
که هرکدام از این ترانسفورماتورها در زمینه به خصوصی فعالیت میکنند که بر اساس استفاده و کاربردشان به صورت زیر تقسیم میشوند:
🔷دامنه قدرت
✅ترانسفورماتور قدرت
✅ترانسفورماتور اندازهگیری
✅ترانسفورماتور توزیع
🔷دامنه الکترونیک
✅ترانسفورماتور پالس
✅ترانسفورماتور خروجی صدا
در قسمت برق، دامنه قدرت با ساخت، اندازهگیری و پخش برق ارتباط دارد. با این وجود یک میدان وسیعی میباشد که داخل آن ترانسفورماتورها، یک قسمت مهم جهت جابجایی ایمن برق و دادن نیروی کافی به پست برق به مصرفکنندگان نهایی میباشند.
ترانسفورماتورهایی که در حیطه و زمینه قدرت به کار میروند میتوانند هم در فضای باز و داخل باشند، اما بیشتر در فضای باز قابلاستفاده هستند. از ترانسفورماتورها به علت توانایی و قدرت تغییر جریان و سطح ولتاژ استفادههای زیادی میشود. به همین خاطر در اینجا استفاده و کاربرد ترانسفورماتور در شبکههای صنعت، در الکترونیک و قدرت بررسی میکنیم.
پیشنهاد مطالعه👈🏻 روغن ترانس
پیشنهاد خرید👈🏻: ترانس جریان ct و ترانس ولتاژ pt
کاربرد ترانسفورماتور در صنعت
انرژی الکتریکی بعد از ایجاد در نیروگاه و تحویل به مصرفکننده، به نوعهای متفاوت مصرف میشوند. سیستمهای مصرفکننده انرژی الکتریکی به شکلی ترسیم شدهاند که از برق تولیدی سیستم قدرت را به همان صورت و همان میزان ولتاژ استفاده کنند. اما در بعضی از کاربردها احتیاج است تا میزان ولتاژ شبکه عوض شود و سپس استفاده گردد.
به طور نمونه ترانسفورماتوری ساده و همینطور معمولی جوشکاری را تجسم نمایید که به منظور ایجاد نمودن جریان بالا در قسمت خروجی، میزان و نیز سطح ولتاژ را کم میکند و یا یک منشأ تغذیه آزمایشگاهی یا صنعتی، همین کار را در سطح ولتاژ موردنظر انجام میدهد. در پارهای از مواقع هم هدف تنها ایزولاسیون الکتریکی به منظور مسائل حفاظتی بوده که از تمامی ترانسفورماتور استفاده میگردد.
کاربرد ترانسفورماتور در الکترونیک قدرت
همه استفادهها و کاربردهایی که در مطالب بالا مطرح شد، مربوط به ترانسفورماتورهایی است که برای کار در فرکانس برق شهری هستند، اما با پیشرفت دانش الکترونیک قدرت، استفاده کردن از ترانسفورماتورهایی که دارای فرکانس بالا هستند، مرسوم شده است. در همه مبدلهای الکترونیک که تقویت و ولتاژ خروجی آن ایزوله هست، ترانسفورماتور بکار رفته است.
که در این مدل مبدلها ابتدا برق AC منطقه (شهر) DC میشود و بعدازآن با سوئیچینگ در فرکانسی بالا، برق AC با فرکانس زیادی تولید میشود و پس از آن با سوئیچینگ در فرکانسی بالا، برق AC با فرکانسی بیشتر تولید شده و بعد از آن از ترانسفورماتوری با فرکانسی بالا بهمنظور کم و یا بالا بردن ولتاژ و نیز ایجاد ایزولاسیون استفاده خواهد گردید.
در تعداد زیادی از مدارات الکترونیک قدرت نیز میتوانیم ترانسفورماتورهایی باقدرت و ابعادی متفاوت را پیدا کنیم.
کاربرد ترانسفورماتور در شبکههای قدرت
در شمار زیادی از موارد مربوط به حوزهی برق، از ترانسفورماتورها استفاده گردیده و اصلیترین کارکردی که ترانسفورماتور در شبکهی برق داراست، افزایش دادن ولتاژ در قسمت تولیدکننده و نیز کاهش دادن آن در طرف مصرفکننده میباشد. کاهش و افزایش ولتاژ، خرابی و تلفات انتقال نیروی الکتریکی از تولیدکننده به مصرفکننده را کاهش میدهد که در این قسمت از ترانسفورماتورهای مدل سه فاز استفاده میکنیم.
از ترانسفورماتور در تمامی سیستمهای مصرفکنندهی انرژی الکتریکی که نیازمند به بالابردن یا کمکردن ولتاژ هستند، استفاده مینماییم. بهمنظور اندازه گرفتن جریان و نیز ولتاژ در شبکهی برق درون پستهای الکتریکی از ترانسفورماتورها به ترتیب به شکل موازی و سری استفاده خواهد گردید.
در کاربردهای حفاظتی ترانسفورماتور میتوان گفت که به جهت ایزولاسیون الکتریکی درون تجهیزات الکتریکی، از ترانسفورماتورهای ایزولاسیون استفاده میشود و همینطور کاربرد ترانسفورماتور به شبکه قدرت محدود نمیشود.
نتیجه گیری
📝در این مقاله آشنا شدید با:
📌3 کاربرد مهمه ترانسفورماتور
✏️ پیشنهادات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.